RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Дитина помирала на самоті і кликала маму: у Києві розгорівся гучний скандал в лікарні, відео

У столичній лікарні "Охматдит" у реанімації помер чотирирічний хлопчик Олексій, з діагнозом лейкемія. Останні хвилини життя дитина провела в самоті, до неї не пустили маму.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "ТСН".

Хлопчик перебував у лікарні з січня 2020 року, а два тижні тому через погіршення стану його перевели в реанімацію. Весь цей час в лікарні разом з ним була його мама. Через карантин адміністрація встановила час відвідування реанімації і жінці дозволяли заходити тільки двічі в день і тільки по годині.

Як розповіла жінка, в день смерті син вона бачила його вранці, але вдруге до нього її вже не пустили через те, що лікарі побоювалися можливості занесення інфекції коронавірусу в відділення. Перед цим жінка ненадовго покидала територію лікарні. При цьому заходити в реанімацію можуть лише ті батьки, які лежать в лікарні і ні з ким не контактують.

"Якби мама була біля реанімації - маму б запустили. Їй сказали не заходити вже після того, коли вона вийшла на вулицю. Ми пояснили, що вона потенційно може бути небезпечна для дитини і може прискорити процес", - пояснили в лікарні.

Разом з тим, після смерті Олексія в лікарні збираються переглянути правила і дати батькам 24-годинний доступ до реанімації за умови тестування на коронавірус і відсутності контактів з сторонніми.

Як повідомляв "Апостроф", в Енергодарі Запорізької області помер новонароджений, його мати перебуває у важкому стані.