RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Погрожували і застосовували насильство: в Україні затримали банду поліцейських на чолі з начальником, фото

В Києві затримали банду поліцейських, які задля покращення показників у власній діяльності змушували громадян вчиняти злочини (крадіжки, збувати наркотичні засоби, зброю та ін.), здійснюючи психологічний тиск та насильство. За вчинення злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини. У подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності.

За інформацією прес-служби ДБР, до складу угруповання входили начальник та заступник Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, начальник сектору цього ж відділу поліції та 4 оперативних працівники.

Слідчі столичного управління Державного бюро розслідувань спільно з працівниками Головного оперативного управління ДБР та працівниками СБУ за процесуального керівництва прокуратури Київської області в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали 7 правоохоронців.

Слідство встановило, що впродовж 2019-2020 років правоохоронці примушували громадян до скоєння злочинів, які потім "розкривалися" задля підвищення показників у роботі поліції.

За місцем роботи та проживання затриманих проведені санкціоновані обшуки.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів, у тому числі тяжких. До Голосіївського районного суду міста Києва подано клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України (Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією);
  • ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів);
  • ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
  • ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 4 червня в Києві на хабарі затримали прокурора, який вимагав в рамках справи про службову недбалість членів правління банківської установи і просив за свої "послуги" 100 тисяч доларів.

Додамо, що раніше жертва жорстокого зґвалтування і побиття поліцейськими в райвідділі поліції в Кагарлику публічно розповіла про те, як її били і гвалтували.

До слова, у п'ятницю, 5 червня, на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України народні депутати заслухали звіт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в якому він відреагував на резонансну стрілянину в Броварах і тортури в Кагарлику.