RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Мільйони доларів: екс-чиновник попався на великому хабарі НАБУ і САП, фото

У п'ятницю, 12 червня, колишній чиновник за сприяння чиновника управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Києві і інших осіб намагався передати $6 млн хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та керівництву Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Про це повідомляє прес-служба САП в Facebook.

"Щойно за процесуального керівництва САП детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади за посередництва його "правої руки", чиновника управління ДФС в м.Києві та інших осіб, неправомірної вигоди керівництву НАБУ і керівнику САП за прийняття рішення про закриття кримінальної справи, в якому зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. Вилучено $6 млн ", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в даний час детективи Національного бюро проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування протиправних дій осіб, які надавали неправомірну вигоду.

Попередньо їх дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України.

Як повідомляв "Апостроф", 14 квітня перший заступник голови КМДА Микола Поворозник був викритий співробітниками СБУ в тому, що він через посередника вимагав неправомірну вигоду в розмірі 125 тисяч доларів від представника компанії-забудовника.