RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Справа Стерненка: в поліції прийняли жорстке рішення по копам, які побили активіста біля будівлі суду, відео

У понеділок, 15 червня, в Києві біля Шевченківського суду, де розглядають справу одеського активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють у скоєнні вбивства і незаконному носінні холодної зброї, відбулися зіткнення, під час яких поліцейські побили активіста. Їх усунули від виконання службових обов'язків.

Про це в ефірі "Апостроф TV" повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

АПОСТРОФ TV - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ПРЯМИЙ ЕФІР

Він додав, що зараз встановлюється, чи перевищили поліцейські службові повноваження.

"Поліція Києва відсторонила двох правоохоронців, які судячи з опублікованого фото, могли перевищити силу під час затримання одного з порушників. Йдеться про фотографії, де чітко видно рух ноги, який міг би бути ударом ноги по порушнику під час затримання", - сказав Шевченко .

Він додав, що начальник поліції Києва звертається до всіх, у кого є фото і відео з місця, надати їх для проведення службового розслідування.

"Тому начальник поліції Києва звертається до всіх давати фото і відео, які є, для того, щоб зробити повне службове розслідування. Службове розслідування розпочато. Поліцейські відсторонені", - підкреслив Шевченко.

Як відомо, в ніч на 25 травня 2018 року на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка було скоєно замах двома грабіжниками. Відбиваючись від нападників, він завдав смертельне поранення одному з них.

Незабаром поліція затримала другого нападника і встановила особу загиблого. Інцидент був кваліфікований як умисне вбивство, замах на вбивство і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.