RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

140 тисяч доларів для кілера: на Донбасі затримали замовника вбивства бізнесмена, фото

На Донбасі співробітники Служби безпеки України, які залучені до операції Об’єднаних сил, попередили замовне вбивство приватного підприємця та затримали організатора злочину. Вбивство бізнесмена і його сім'ї зловмисник оцінив у 140 тисяч доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що мешканець Бахмута через посередника шукає кілерів для вбивства місцевого бізнесмена, а також його сім`ї, з метою пограбування. Замовник злочину дізнався, що жертва нападу займається валютно-обмінними операціями та володіє значними сумами готівки - зберігає вдома від 200 до 500 тисяч доларів США. Життя комерсанта і його рідних зловмисник оцінив у 140 тисяч доларів.

Правоохоронці провели спецоперацію, в ході якої здійснили імітацію обстановки катування та вбивства бізнесмена разом із дружиною та сином, після чого замовника повідомили про їх «ліквідацію». Для підтвердження розправи організатору були надані відповідні постановочні фото. Замовника вдалося затримати на конспіративній квартирі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) і ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України в Запоріжжі блокували діяльність угруповання наркодилерів, яке займалося збутом "синтетики" на території області.