RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ розсекретила впливового військового, який працював на Путіна: фото

Співробітники СБУ викрили командира українського бойового корабля при спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Правоохоронці встановили, що командир бойового корабля без дозволу свого командування виїхав до тимчасово окупованої території АР Крим. Там він розпочав співпрацю із спецслужбами РФ і набув російського громадянства. Після цього капітан 2 рангу повернувся до місця дислокації свого екіпажу і почав приховано збирати інформацію з обмеженим доступом для передачі російським спецслужбам.

Отримані відомості фігурант планував передати іноземним кураторам після виїзду на постійне місце проживання до анексованого півострова. Для цього найближчим часом він збирався звільнитися з лав Збройних Сил України. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. У фігуранта вилучено носії інформації з обмеженим доступом, які він збирався передати іноземній стороні.

Наразі військовослужбовця усунуто від займаної посади і скасовано допуск до державної таємниці.

Нагадаємо, на Донбасі співробітники Служби безпеки України, які залучені до операції Об’єднаних сил, попередили замовне вбивство приватного підприємця та затримали організатора злочину. Вбивство бізнесмена і його сім'ї зловмисник оцінив у 140 тисяч доларів.