RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Принизили армію: в мережі вказали на несподівану характеристику медалі для бійців ООС

Український блогер, ветеран АТО Олег Болдирєв, відомий також як Мартін Брест, обурився тим, що військовим видають нагрудний знак (медаль) учасника ООС, зроблений з пластмаси.

Про це він написав у Facebook.

"Це нагрудний знак (медаль) учасника ООС. Видається в комплекті з посвідченням учасника бойових дій. Ця медаль тепер - пластмасова. Так, звичайний формований пластик, пофарбований в золотистий колір, а не метал. Ці пластмасові медалі отримали наші військові зараз, у червні 2020 року. Відмінний крок. Більше принизити Армію, ніж це зробило Міністерство оборони, було, напевно, неможливо", - зазначив він.

Користувач Facebook з ніком Sergey Naumovich зазначив, що такі нагрудні знаки і в 2018 році були пластмасовими.

Український військовий Олександр Гром підкреслив, що у квітні 2018 року у військкоматі вперше побачив такі нагрудні знаки з пластика.

"Зваживши три різних зразка (цієї медалі) від різних виробників та розглянувши структуру, зрозумів, що хтось в департаменті закупівель Міністерства оборони кучеряво наварився. При одній закупівельній ціні закупити сотню тисяч - це вже не менше 10 млн гривень чистого навару. Про це я раніше написав пост і в результаті, наскільки мені відомо, пластик вилучили з військкоматів. Але бачу, що комусь дуже треба знову впарити ветеранам замість нормальних відзнак цей мотлох. Рекомендую відкрити Положення про відзнаки, де чітко написано, з якого матеріалу вони мають бути виготовлені, і не приймати таких подачок", - написав військовий у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що дітям на окупованому Донбасі вручають російські медалі.