RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Добре, що внучка заснула: з'явилася зворушлива історія про вибух в Києві

Один з мешканців будинку на Позняках в Києві, де 21 червня стався вибух, що забрав життя людей, розповів, що врятувало його родину.

Про це він розповів кореспонденту "Апострофа".

"Коли почався коронавірус, ми переїхали жити за місто, але щотижня навідувалися додому. В цей день о 10 годині ми збиралися приїхати додому, щоб полити квіти. Але внучка проспала і в 10 тільки встала ... Добре, що проспала", - розповів житель напівзруйнованого будинку Михайло.

Постраждалих жителів, таких як Михайло, у дворі злощасної багатоповерхівки, на наступний ранок після трагедії зібралося кілька десятків. Всі вони розгублено спостерігали за роботою рятувальників, не розуміючи, як далі жити і що їм робити.

"Все почало валитися. Спочатку почав валитися балкон, я відразу подумала, що це ж потрібні будуть гроші, щоб засклити балкон. Потім обвалився козирок, ну нічого, приб'ю, потім дивлюся вже і вікон немає і двері вибуховою хвилею кудись вибило. В кімнатах стіни потріскалися", - розповіла потерпіла з 213 квартири Тетяна Олексіївна.

Житель другого поверху постраждалої десятиповерхового Віктор розповів, що вибух був глухим, але дуже потужним.

"Був глухий, але дуже потужний вибух. Але на вибухівку не схоже. Якби це була вибухівка, на стінах б залишилися димні і вогненні смуги. Від вибухівки різкий і більш дзвінкий звук, а це був глухий і об'ємний. Я фізик і трохи розбираюся . А потім почало все сипатися і багато пилу, дуже багато. Вогню не було взагалі, тільки пил. Я відразу вискочив на вулицю. Явно, що рвонув газ", - говорить він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Був глухий, але дуже потужний вибух - мешканці будинку на Позняках давно чули запах газу.