RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Потоки води зносять все: моторошні фото та відео потопу на Буковині та Прикарпатті

У Чернівецькій та Івано-Франківській областях сильні дощі призвели до підтоплення та руйнування об'єктів інфраструктури.

Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

У Чернівецькій області біля села Банилів Вижненского району сталося підтоплення лісосмуги та сільгоспугідь на площі близько 10 га біля річки Черемош.

У селі Бисків Путильського району в результаті раптового підняття рівня води сталося підтоплення 3 житлових будинків. Проведено відкачку води та роботи по зміцненню берегів.

Поблизу села Розтоки Путильського району підмито бетонне зміцнення біля автодороги Чернівці - Верховина на відрізку протяжністю близько 50 метрів. Рух автомобільного транспорту тимчасово призупинено, організовано об'їзд.

У Вижниці через підйом рівня води в річці Черемош сталося руйнування дамби, триває розмивання грунту. Існує загроза підтоплення промислової частини міста. Проводяться заходи щодо зміцнення берега та відведення води.

Що стосується Івано-Франківської області, то там на території кількох районів (Верховинський, Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький) підтоплено 12 житлових будинків, 24 двори та понад 5 га сільгоспугідь.

У селі Красник Верховинського району стався зсув ґрунту на дорогу в двох місцях протяжністю 36 м і 20 м. Відсутня транспортне сполучення з 6 населеними пунктами.

У селі Довгопілля Верховинського району стався зсув, зруйновано господарську будівлю в приватному господарстві.

Всього в Івано-Франківській області дощі та зливи розмили майже 74 кілометри берегів, зруйнували та пошкодили близько 8 кілометрів берегоукріплень. Негода зруйнувала 10 кілометрів дамб, 1 водозабір, 11 автомобільних мостів. На відео потрапив момент, як поліцейські рятують місцевих і тварин з затоплених будинків.

До робіт з ліквідації наслідків негоди від ДСНС залучено 75 осіб та 19 одиниць техніки (Чернівецька - 35 осіб та 7 одиниць техніки, Івано-Франківська - 40 осіб та 12 одиниць техніки).

Карта підтоплень в різних регіонах

Червоні позначення - рівні води досягли та перевищили небезпечні позначки, при яких відбуваються затоплення територій та об'єктів, можливі руйнування, порушується робота секторів економіки та життєдіяльність.

Жовті позначення - Рівні води досягли та перевищили позначки заплав річок, існує загроза затоплення заплавних територій, сільгоспугідь.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що через негоду в Івано-Франківській області продукти доставляють вертольотами.