RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Великий потоп в Чернівцях: під воду почали йти ринки, фото і відео

На Буковині та в Прикарпатті потужні зливи стали причиною руйнівної повені, в Чернівцях через різкий підйом рівня води в річці Прут підтоплено "Калинівський ринок" та приватний ринок "Добробут".

Про це повідомляє "Уніан".

За словами генерального директора Калинівського ринку Ігоря Маслянчука, підтоплення базару почалося в ніч на 24 червня, коли вода з річки Прут почала стрімко виходити з берега, заливаючи торгові ряди. Після того, як рівень води в Пруті збільшився і перевищив 5-метровий показник критичної норми, річка підтопила крайні ряди Калинівського ринку.

Напередодні підприємці протягом двох діб вивозили товари зі своїх контейнерів або переміщали їх на верхні поверхи своїх торгових точок.

За повідомленням Чернівецького гідрометеоцентру, піковий показник прибуття річки, який може нести загрозу для Калинівського ринку, очікується 24 червня і може скласти 6 метрів.

У той же час, МВС попередило про підйом води в Пруті, що призведе до затоплення ринків Калиновський і "Добробут" і автомобільної дороги в Чернівцях. Згідно з інформацією надзвичайників, паводок може досягти більше 7 м.

Адміністрація ринку оголосила на цей день вихідний і вирішила не допускати підприємців до торгівлі на ринку.

"Хоча люди все одно заходять до своїх об'єктів. Але сьогодні ми офіційно не працюємо. Забезпечуємо контроль за майном людей і рівнем води в річці", - зазначив Маслянчук.

Як повідомляв "Апостроф", в той час, коли на Буковині та Прикарпатті паводок через потужні зливи привів до масштабних руйнувань, в мережі опублікували відео з лісовозом, який рухається гірською річкою, що розлилася.