RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні затримали молодого бойовика ДНР з повним комплектом "документів": фото і відео

На Донеччині, неподалік від КПВВ "Новотроїцьке", прикордонники затримали молодого бойовика - єфрейтора незаконних збройних формувань. Після затримання виявилося, що молодик з повним комплектом документів, виданих так званою ДНР, намагався потрапити на територію України.

Як повідомляє "Апостроф", про це заявив на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов, а згодом факт затримання бойовика підтвердили в прес-службі Державної прикордонної служби.

"Контррозвідка СБУ дякує контрактнику 4-го батальйону тероборони 1-го корпусу ДНР, жителю Донецька Сергію Любецькому, співробітнику Фонду ветеранів бойових дій ДНР за своєчасне поповнення обмінного фонду. У перший же день відкриття пропуску з окупованої території в Україну 20-річний Любецький вирішив заїхати до нас і для зручності слідчих взяв з собою повний комплект документів ДНР - військовослужбовця 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі", - повідомив Бутусов.

Прикордонникам затриманий розповів, що прямуючи до своїх позицій ненароком натрапив на контрольний пост сил ООС. Бойовик повідомив, що у 2018 році за власним бажанням прийшов на службу до незаконних збройних формувань. Він зізнався, що ніс службу на лінії розмежування в складі розрахунку зенітної установки ЗУ-23-2. У затриманого були документи так званої ДНР, серед яких паспорт, військовий квиток, посвідчення фонду ветеранів бойових дій, а також військова форма російського зразка в дорожній сумці.

Прикордонники задокументували факти злочинної діяльності затриманого та передали його співробітникам СБУ. Бойовику оголосили підозру у скоєнні злочину за ст. 258-3 ККУ "Створення терористичної групи чи терористичної організації".

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ затримала небезпечного бойовика ДНР.