RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Збирають речі і копають картоплю: українці панікують через масштабну повінь, фото

У західному регіоні України потужні зливи призвели до масштабної повені, крім Прикарпаття і Буковини, паводок добрався вже і до Вінницької області.

Зокрема, стихія торкнулася Могилів-Подільського та Ямпільського районів, повідомляє "33kanal".

Там 24 червня зафіксували перші підтоплення будинків і городів. Люди занепокоєні можливістю повені, більше турбуються ті, чиї будинки знаходяться в безпосередній близькості від Дністра. Мешканці не сапали всю ніч, зібрали валізи і почали викопувати картоплю.

"У квартирі брата тільки зробили ремонт і придбали нові меблі. Вивезли по максимуму все. Що об'ємне, то підняли на максимальну висоту. Кот взагалі виліз на телевізор і там сидить, як передчуває щось. Відомо, що вода протримається на такому рівні 72 години. Це якщо дощу не буде. Зараз краще перестрахуватися, ніж потім підраховувати збитки", - розповів житель Могилева-Подільського Олександр Склярук.

У той же час на ранок 25 червня рівень води в Дністрі у південних районах Вінницької області впав на 10 сантиметрів. Однак в окремих населених пунктах вже підтоплені будинки і дороги.

Як повідомляв "Апостроф", раніше жителі постраждалих населених пунктів Чернівецької області з жахом розповіли, як в області почалася повінь.