RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

ЗСУ точним ударом знищили російську розвідстанцію на Донбасі: відео

Українські бійці на Донбасі в зоні проведення ООС знищили переносну станцію наземної розвідки ПСНР-8 "Кредо-М1" російського виробництва, за допомогою якої бойовики раніше неодноразово здійснювали прицільні обстріли наших позицій.

Як повідомляє "Апостроф", відповідні кадри опублікувала прес-служба 24-ї ОМБр імені короля Данила на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що в смузі відповідальності 24 ОМБр імені короля Данила противник тривалий час використовував нову переносну станцію наземної розвідки ПСНР-8 "Кредо-М1" російського виробництва. Станція дозволяла ворогу не тільки автоматично виявляти і визначати координати наших технічних засобів і підрозділів, а й вести точні коригування артилерійського вогню по ним. Саме за допомогою цієї станції російські найманці здійснювали прицільні обстріли наших позицій.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ неодноразово фіксувала цю переносну станцію наземної розвідки на тимчасово окупованих російськими найманцями територіях і в своїх звітах засуджувала факти поставок Росією сучасної зброї на Донбас.

"Завдяки мужності особового складу та їх вмілим та злагодженим діям, воїнам вдалося виявити місце розташування корректировщика і нанести точкове вогневе ураження по позиції ворога пострілом з ПТУР і знищити його", - йдеться в публікації.

Відзначимо, що ЗСУ діяли правильно, давши адекватну відповідь на агресію російських найманців.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно на Донбасі в зоні проведення операції Об'єднаних сил військовослужбовці ЗСУ у відповідь на обстріл з боку бойовиків одним точним ударом ліквідували снайпера противника.