RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Квартира була залита кров'ю: спливли моторошні деталі побиття маленької дитини в Києві

У ніч на четвер, 25 червня, в одній з квартир на вулиці Шолом-Алейхема в Києві 6-річного хлопчика до напівсмерті побив його хрещений батько. Стали відомі жахливі подробиці інциденту.

"Апостроф" розповідає, що відомо про побиття дитини.

Близько першої години ночі 25 червня на виклик про випав з вікна дитину приїхала "швидка". Шестирічний Владик отримав важкі травми і в стані коми був доставлений в лікарню "Охматдит".

Приїхавши на місце НП правоохоронці побачили залиту кров'ю дитини квартиру. Кров була на дивані, на підлозі і навіть на стінах. У самій квартирі - мати дитини, п'яні чоловіки і переляканий дев'ятирічний брат Владика.

За словами начальника слідчого відділу Деснянського управління поліції Станіслав Серебряков, дорослі були в стані алкогольного сп'яніння.

"Провівши ряд першочергових слідчих дій, ми з'ясували, що родичі, щоб приховати сліди злочину, навмисно ввели в оману лікарів, повідомивши їм, що дитина нібито випала з вікна", - сказав він.

Що послужило причиною жорстокого побиття - точно невідомо, однак, за словами свідків, хрещеному "щось не сподобалося".

У прокуратурі Києва повідомили, що підозрюваний в компанії декількох чоловіків і матері хлопчика разом випивали. Згодом чоловік пішов в сусідню кімнату, де перебували діти господині - хлопчики 6-ти і 9-ти років. Схопив молодшого і почав бити руками і ногами, кидати на підлогу. В результаті у Владика закрита черепно-мозкова травма, множинні переломи, забої внутрішніх органів і т.д.

Зараз за життя дитини борються лікарі, а підозрюваний затриманий. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

За даними "Обозревателя", підозрюваним у побитті дитини виявився житель Волинської області 38-річний Андрій Савенюк. Місцеві жителі розповіли, що він одружився після того, як завагітніла його подруга-старшокласниця. Однак вони разом прожили приблизно рік. Колишня дружина Андрія розповіла, що їх спільній дитині вже більше десяти років. Однак всі ці роки батько ніяк не допомагав.

Місцеві правоохоронці повідомили, що "фігуранта" добре знають. Він неодноразово притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності. Останній раз у 2017 році - за крадіжку отримав три роки умовно.

"Дуже запальний, коли вип'є. З головою не дружить", - додали вони.

У поліції Києва після НП розповіли, що 9-річного брата потерпілого хлопчика вилучили з сім'ї співробітники служби у справах дітей та сім'ї Деснянської РДА. Також з'ясувалося, що в минулому жінка притягувалася до адмінвідповідальності за невиконання батьківських обов'язків по вихованню дитини.

Як повідомляв "Апостроф", в Миколаївській області мати підозрюють у побитті своєї однорічної дитини. Під час інциденту жінка перебувала в стані алкогольного сп'яніння.