RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стихія відступила, але загроза є: що зараз відбувається на постраждалому від потопу Закарпатті

На Закарпатті, яке постраждало від масштабної повені, на сьогоднішній день рівень води в нормі, погода стабілізувалася. Однак три домогосподарства були відселені через загрозу зсуву, яка зберігається.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

АПОСТРОФ TV - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ПРЯМИЙ ЕФІР

Він повідомив про збитки, які заподіяла негода регіону.

"23 червня ми отримали сильні опади дуже багато бід, 19 населених пунктів в дев'яти районах Закарпаття зазнали збитків. Практично 600 домогосподарств були затоплені, у нас є руйнування доріг комунальної власності. Чотири ділянки доріг державного значення також підтоплені і зруйновані, але зараз техніка працює ... Включилися сили і засоби державних лісових господарств, ДСНС ", - сказав чиновник.

Він додав, що за попередніми оцінками, збитки, принесені стихією, оцінюється в 176 млн грн.

"Але ще будемо підраховувати збитки, завдані приватним домогосподарствам для того, щоб своїми силами можна було відшкодувати наслідки. На сьогоднішній день рівень води в нормі, основна хвиля руйнівна вийшла на Угорщину, погода стабілізувалася. Три домогосподарства були відселені через загрозу зсуву, їм було виділено приміщення на час. Зараз ми приймаємо рішення про посилення цієї небезпечного ділянки", - повідомив Петров.

Як повідомляв "Апостроф", 28 червня Закарпатті знову накрила руйнівна негода, на регіон обрушилися грози і зливи з градом. Злива призвела до руйнування будинків, автодоріг, підсобних будівель, мостів, а також масштабних зсувів. Особливо постраждали села Лопушне і Торунь.