RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Луцьку впав легендарний ясен, названий на честь Лесі Українки: фото і відео

У Луцьку в старому місті, біля замку Любарта, після грози в ніч на вівторок, 30 червня, впав 200-річний ясень.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "ТСН".

Дерево було ботанічним пам'ятником місцевого значення. У народі його називали Лесіним, оскільки в будинку поруч жила Леся Українка. За переказами, поетеса в дитинстві у цього ясена часто проводила час.

На щастя, обійшлося без постраждалих, врятувало те, що дерево впало близько 4 ранку, коли поблизу не було ані людей ані машин.

Місяць тому вчені обстежили дерево і вже найближчим часом планували кронувати та облаштувати підпірки. Однак не встигли.

На Facebook-сторінці "Жити в Луцьку" опубліковано фото з місця інциденту. На кадрах видно, що дерево всередині мало пошкодження.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 30 червня в Києві на вулиці Копиловській, 10А дерево впало прямо на дроти. На місце виїхали працівники "Київзеленбуду" і зрізали половину стовбура, після чого дерево впало на припарковані авто. Там стояли машини марки Toyota і BMW.

Також повідомлялося, що у Львівській області під час урагану на дачний будиночок впало дерево, пробивши дах і частину стіни. Жінка, яка перебувала в ньому, загинула.