RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Комбриг розповів, як бойовики з трьох сторін розстрілювали групу бійців ЗСУ

На Донбасі бойовики з трьох сторін розстрілювали групу бійців ЗСУ, які намагалися евакуювати тіло загиблого командира взводу.

Про це розповів "Укрінформ" командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас.

Російські окупанти в черговий раз порушили Мінські домовленості і влаштували обстріл в обхід всіх міжнародних і гуманітарних норм.

"За наказом командира батальйону група доразведивала підходи до наших позицій на предмет ймовірності підходів диверсійно-розвідувальних груп противника. Під час дорозвідки командир взводу потрапив на мінне поле, на невідомий вибуховий пристрій, де після спрацьовування даного пристрою отримав поранення, несумісні з життям, і загинув на місці", - розповів комбриг.

За його словами, Командувач ООС дав наказ на запит "режиму тиші", після чого начальник української сторони СЦКК за посередництва СММ ОБСЄ отримав згоду бойовиків забрати тіло загиблого військового.

"З 14:00 до 18:00 було підтвердження з того боку, що буде дотримання режиму тиші. Була створена група для евакуації безпосередньо загиблого командира взводу з двох представників СЦКК, групи розмінування, а також групи супроводу, які були одягнені в білі каски, в білі жилети, також був військовий медик. Не доходячи 15 метрів в районі загиблого була влаштована підла засідка", - зазначив Палас.

Поранення від вогневого удару отримав сержант розвідвзводу, який пішов першим. Військові були змушені відійти назад і перегрупуватися. Військовий медик і один з розвідників намагалися надати допомогу пораненому сержанту, який відповзав назустріч групі. У той же час російські найманці продовжували вести вогонь, в результаті чого медик загинув на місці, а офіцер розвідки отримав контузію. Його вдалося евакуювати офіцерам інженерно-саперної групи.

Увечері 13 липня стало відомо, що тіло командира взводу, який загинув на мінному полі, забрали бойовики.

На даний момент проводяться переговори з представниками СЦКК, СММ ОБСЄ і "Вантаж-200" для подальшої евакуації тіла загиблого військового медика і пошуку пораненого сержанта розвідвзводу, який до цих пір знаходиться в районі, де загинув військовий медик.

Як повідомляв "Апостроф", проблеми російських військ на Донбасі полягають в управлінні на тактичному і оперативному рівнях.