RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Twitter-акаунти світових знаменитостей зламали хакери

15 липня невідомі хакери зламали сторінки в Twitter творця корпорації Microsoft Білла Гейтса, засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска і глави кріптовалютної біржі Binance Чанпен Чжао.

На сторінках найбагатших людей світу з'явилися записи, в яких пропонувалося пройти за посиланням або в найближчі півгодини відправити деяку суму в біткоінах на зазначені гаманці, щоб отримати в два рази більше.

Через деякий час спеціалісти Twitter виправили непорозуміння і адміністрація соціальної мережі видалила всі фейковий повідомлення. В даний момент зламані сторінки знаходяться під контролем їх законних власників.

До слова, поки залишається невідомою інформація про те, скільки змогли заробити хакери на довірливих користувачів мережі.

Хто ще став жертвою хакерської атаки

Схожі повідомлення з'явилися також у Twitter глави Amazon Джеффа Безоса, репера Каньє Уеста, екс-президента США Барака Обами, кандидата в президента США від Демократичної партії Джо Байдена, прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, а також компаній Apple і Uber.

Що кажуть в Twitter

У компанії заявили, що розслідують злом, і відзначили, що функція скидання пароля може бути тимчасово недоступна. У даний час невідомо, як хакери отримали доступ до акаунтів. Багато з них використовували двухфакторну аутентифікацію для підтвердження входу.

Скільки встигли заробити хакери

За даними порталу Blockchain, що відстежує перекази криптовалюти, хакери встигли заробити більше 100 тис. доларів у біткоінах. Всього було здійснено більше 360 транзакцій.

Нагадаємо, що Європейський парламент постраждав від потужної хакерської атаки - конфіденційна інформація 1200 його працівників була "злита" в мережу.