RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

НАБУ оголосило про підозру голові Окружного адмінсуду Павлу Вовку: важливі подробиці

НАБУ в п'ятницю, 17 липня, пред'явило підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку.

Про це в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

"Вони не будуть затримані на місці, оскільки є спецсуб'єктами, але таке рішення може прийняти Антикорупційний суд. Зараз в Окружному адмінсуді і в судовій адміністрації йдуть обшуки", - повідомив він.

У свою чергу прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва написала, що 17 липня в Окружному адміністративному суді міста Києва проводяться слідчо-оперативні заходи. Серед озвучених підстав - розслідування "справ Майдану".

"Вкотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи - на підставі постанови суду (на цей раз - Ленінського районного суду міста Кіровограда). Починаючи з 2015 року це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб", - сказано в повідомленні.

Додається, що Окружний адміністративний суд міста Києва продовжує роботу в звичайному режимі.

На Facebook-сторінці НАБУ також з'явилося повідомлення про обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва та Державної судової адміністрації для вилучення предметів, речей і документів, які можуть мати значення для кримінального провадження. Деталі - пізніше", - йдеться в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", глава Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк тиснув на уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денисову, щоб впливати на призначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.