RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні та Польщі почалися обшуки у справі Славоміра Новака

У Польщі затримали екс-міністра транспорту Польщі, колишнього голову "Укравтодору" Славоміра Новака за підозрою в корупції - в рамках розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства проходять обшуки в Києві, Львові та на території Польщі.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Слідчі дії здійснюють силами міжнародної слідчої групи в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державного агентства, а також за місцем проживання колишніх посадових осіб державного агентства і громадян Польщі - ймовірних учасників злочинної організації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, правоохоронці затримали трьох осіб, які нібито діяли в рамках організованої злочинної групи. Центральне антикорупційне бюро підозрює, що Новак очолював групу. Затримано також колишній командир військової частини GROM № 2305 Даріуш Завадка і бізнесмен з Гданська.

Як повідомляв "Апостроф", раніше нинішній керівник Державного агентства автомобільних доріг України ( "Укравтодор") Олександр Кубраков заявив про інформаційну кампанію проти себе з боку представників "кримінального дорожнього бізнесу". За словами Кубракова, мета кампанії - призначення лояльного чиновника на посаду глави "Укравтодору", який би працював за їхніми правилами.