RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Як затримували терориста Кривоша і його спільників: головні факти

Глава МВС Арсен Аваков і заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко після успішного проведення операції із затримання терориста Максима Кривоша ( "Плохого"), який 21 липня захопив автобус із заручниками в Луцьку, розповіли деталі спецоперації.

Про це вони розповіли під час брифінгу для журналістів в Луцьку.

Тимошенко розповів, що президент Володимир Зеленський близько 15 хвилин говорив з терористом і умовив його випустити трьох осіб, а після того виконав його вимогу.

За словами Авакова, всі люди, які перебували в заручниках, знаходяться в нормальному стані. Їх зараз годують, з ними спілкуються психологи.

Час завершення операції було заздалегідь заплановано. Все пройшло за планом. Вибухотехніки обшукали автобус. Вибухівки в інших місцях не виявили. У терориста був пістолет, автомат і бойова граната.

Терорист сам здався - вийшов з автобуса і ліг на землю.

Також Аваков назвав хорошим фільм "Земляни".

"Фільм "Земляни" хороший, але не зрозуміло, навіщо треба було ставати таким "довбонутим", щоб привернути до нього увагу", - зазначив Аваков.

Також Тимошенко зазначив, що інформація про пораненого не відповідає дійсності - поранених немає.

Заступник начальника Нацполіції Євген Коваль расскзал про деталі проведення переговорів з терористом.

"Він був напружений, в нервовому стані. До кінця переговорів він зрозумів, що ми проводимо свою роботу. І сам вийшов з автобуса і здався", - сказав Коваль.

Також стало відомо, що у терориста є спільники.

"Вони вже затримані. Один з них - в Харкові. Пару годин тому один товариш затриманий, з яким він мав ділові контакти. Там вилучили кілька одиниць зброї, патрони, вибухівку і так далі", - розповів Аваков.

На питання, скільки було спільників, поліцейські відповіли, що це таємниця слідства.

Як повідомляв "Апостроф", в ході штурму увечері 21 липня луцький терорист Максим Кривошей ("Плохой") був затриманий. Всі заручники звільнені.