RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

​Під Запоріжжям неадекват з гранатою зайшов в магазин - такої швидкої реакції він не очікував

У понеділок, 20 липня, під Запоріжжям чоловік з гранатою пішов в продуктовий магазин, де його затримала поліція.

Про це повідомляє прес-служба поліції Запорізької області.

О 17:15 зловмисник зателефонував правоохоронцям і розповів, що буде перекривати дорожній рух з гранатою. Пізніше на лінію поліції надійшло повідомлення, що в магазин на бульварі Центральному в місті Василівка зайшов озброєний громадянин.

Поліцейські виїхали на місце, де затримали озброєного чоловіка.

"Оцінюючи ситуацію, яка склалася в магазині, мною було прийнято рішення особисто піти на контакт з порушником, щоб попередити небезпечну ситуацію. Чоловік не очікував активних дій, тому вдалося швидко наблизитися до нього і відібрати боєприпас. Його я передав фахівцям-вибухотехнікам, які незабаром прибули на місце події", - розповів т.в.о. начальника Василівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області Максим Білоусов.

Підозрюваним виявився раніше судимий за корисливі злочини місцевий житель 1968 року народження. Згідно з висновком медичного огляду, зловмисник знаходився в стані алкогольного сп'яніння. У минулому він був учасником АТО. Попередньо встановлено, що боєприпас він привіз із зони проведення операції Об'єднаних сил.

Вилучену гранату направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Правоохоронці затримали фігуранта в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання повідомлення йому про підозру і обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Порушено кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Тривають досудові розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", в поліції підтвердили повідомлення про вибух гранати у дворі будинку колишнього народного депутата Борислава Розенблата в Житомирі.