RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Дмитро Михайленко був волонтером: що відомо про спільника луцького терориста

Дмитро Михайленко, якого поліція називає "можливим спільником луцького терориста", раніше був волонтером в зоні АТО і вижив у аварії.

Про це пише видання NewsRoom, посилаючись на телефонну розмову з мамою чоловіка.

Як розповіла Тетяна Миколаївна, її син завжди цікавився технікою і першу освіту отримував в НТУ "Харківський політехнічний інститут". Під час навчання він потрапив в ДТП, в результаті якої отримав травми печінки і ніг. Потерпілий переніс сім операцій, в тому числі заміну зв'язок коліна на штучні.

"Після того, що сталося він став дуже запальним. Хоча навчання не кинув, ходив на пари навіть на милицях. Десь п'ять років у нього була інвалідність, але її потрібно було весь час продовжувати і Діма не захотів. Говорив, що він не інвалід. Потім вирішив знову вчитися і вступив в "Інжек", - розповідає жінка.

Будинок, де живе Дмитро Фото: NewsRoom

Крім цього, мама чоловіка розповіла, що у вільний час харків'янин займався колекціонуванням предметів часів Другої світової війни. Він часто їздив на барахолки, щоб знайти ордена та інші артефакти. Але зброї серед його експонатів жінка не бачила. У 2014 році чоловік дуже близько до серця сприйняв початок війни і вирішив попроситися на службу.

"Він пішов у військкомат. Я йому ще говорила:" Куди тобі з твоїм здоров'ям, Діма? ". Там йому пообіцяли, що викличуть, але ніхто так і не подзвонив. Тоді він зайнявся волонтерством, разом з хлопцями купували ящиками сигарети, яйця, консерви і возили в Дебальцеве. Йому навіть грамоту за це дали ", - говорить Тетяна Миколаївна.

Дмитро Михайленко Фото: NewsRoom

Останнім часом, розповідає жінка, Дмитро став часто нервувати. Він був незадоволений ситуацією в країні і вважав, що нинішній президент веде її в неправильному напрямку. Однак, стверджує мама, про те, що у нього можуть зберігатися гранати та інші боєприпаси, вона навіть не здогадувалася.

Фото: Нацполіція в Харківській області

Як писав "Апостроф", спільник терориста, який захопив заручників в автобусі в Луцьку 21 липня, розповів, що готовий співпрацювати зі слідством. Під час обшуків в будинку спільника виявили цілий арсенал зброї.