RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Під Херсоном поліція викрила трудове рабство - звільнили понад 10 осіб

Житель Скадовського району Херсонської області незаконно утримував і змушував по 15 годин безкоштовно працювати 13 працівників з центральних і західних областей України.

Про це повідомляє поліція області.

Двоє чоловіків змогли втекти і заявили в поліцію про те, що їх змушували працювати на полях і роботу не оплачували.

О 4:00 ранку почалася спецоперація зі звільнення інших робітників.

"Ми встановили, що в так званому "трудовому таборі" перебувало 13 людей у віці від 19 до 53-х років, серед них дві жінки. Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців в оренду місцевим фермерам. Люди працювали на полях під палючим сонцем з 05:00 ранку і до сутінків ", - повідомив начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми поліції Херсонщини Олег Шанько.

За словами робітників, господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити в кінці літнього сезону. Жили всі 13 людей в сараї в антисанітарних умовах.

Поліцейські встановили, що 30-річний вербувальник шукав безкоштовну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення переважно в Кіровоградській і Закарпатській областях. Обіцяв гідну зарплату, безкоштовне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, на них здійснювали психологічний тиск і примушували до важкої праці. Гроші за польові роботи бранців вербувальник забирав собі. При цьому самі працівники отримували тільки спальне місце і їжу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.149 "Торгівля людьми" КК України. Звільненим надається медична та психологічна допомога.

Як повідомляв "Апостроф", подружня пара з Ірпеня Київської області запросила до себе 18-річну студентку із Запорізької області і кілька місяців тримала її в трудовому рабстві.