RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Криму загадково зник син в'язня Кремля - дитину шукають сотні людей

В окупованому Криму ведуться пошуки 3-річного Муси - сина політв'язня Руслана Сулейманова. Хлопчик зник напередодні ввечері.

Про це йдеться в повідомленні спільноти "Кримська солідарність" у Facebook.

"У селищі Строганівка Сімферопольського району пропав син політв'язня Руслана Сулейманова - 3-річний Муса Сулейманов. Дитина бавилася у пісочниці біля будинку, за адресою вул. Азатлик, 8. Востаннє його бачили на початку 6-ї години вечора (24 липня – ред.). Дитина одягнена у сіру трикотажну футболку, сині шорти та білі капці", - йдеться в повідомленні.

Дитина зникла серед білого дня, перебуваючи поряд з будинком. Старша сестра Муси була поряд зним, але в який момент зайшла до будинку. Коли через 10 хвилин вона повернулася, то хлопчика вже було.

Як зазначається, до півночі на місці пошуків Муси зібралися близько 700 осіб. Люди розійшлися в радіусі 5 км від селища.

Станом на 5:30 ранку дитину не знайшли, мобільні групи розійшлися в різні райони селища з метою перевірки цих територій, опитування людей і розклеювання листівок.

Як повідомляв "Апостроф", в анексованому Росією Криму тривають політичні репресії. Кремлівські спецслужби переслідують переважно українців, які публічно висловлюються проти окупації, а також кримських татар, запідозрених у зв'язках з релігійно-політичною організацією "Хізб ут-Тахрір".