RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Жінка випадково бризнула парфумами в очі - і це врятувало їй життя

Британка Керол Граєр дізналася, що у неї рак, випадково бризнувши парфумом собі в очі. Жінка звернулася до лікарів, щоб ті перевірили її зір після того, як вона розпорошила аромат на обличчя і втратила частину зору на одне око.

Про це повідомляє Mirror.

56-річну Керрол направили до офтальмологічної лікарні Сент-Пол у Ліверпулі, де у неї діагностували очну меланому, яка є одним з найпоширеніших видів раку очей.

Як виявилося, парфуми не спричинили рак, однак саме цей надзвичайний поворот змусив лікарів у Сент-Полі уважніше придивитись до очей Керрола та виявити захворювання.

"Професор з Сент-Пол діагностував мій рак у понеділок, і мені було видалено око у вівторок вранці. Тоді мені сказали, що на той час не потрібно більше лікування", - розповіла Керол.

Хвороба атакувала жінку у листопаді 2019 року - тоді лікарі виявили ракові плями на печінці Керол. Хірурги видалили частину її печінки, проте через три місяці в результаті подальшого сканування виявилося, що рак проник в інші ділянки її печінки.

Лікарі вирішили, що найкращим методом лікування Керол буде випробуваний препарат під назвою Delcath Melferlan Chemosaturation, який виявився дуже успішним для її типу раку.

Однак Керол та її родина отримали черговий удар, коли лікування, яке вона повинна отримувати безкоштовно в рамках повністю профінансованого клінічного випробування, було скасовано через пандемію коронавірусу.

Тож тепер у сім'ї не залишається іншого варіанту, як спробувати самостійно зібрати кошти.

"У мене є занадто багато того, щоб не можна втратити, мені потрібно залишитися в живих", - розповіла мама двох дітей і бабуся двох онуків.

Незважаючи на все, що з нею сталося, Керрол похвалила лікарні NHS у Ліверпулі за те, що вони зробили, щоб спробувати врятувати її.

"Усі лікарні Ліверпуля були дивовижними. Я не знаю, що б я робила без них", - заявила жінка.

Як повідомляв "Апостроф", 54-річна мешканка Кривого Рогу померла в лікарні після операції через перелом стегна. Раніше лікар-травматолог виписав їй для лікування мазі і вітаміни.