RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

СБУ затримала організаторів серії вибухів в Києві - вимагали 500 тис. доларів

Служба безпеки України (СБУ) встановила і затримала двох організаторів серії вибухів у Києві.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба відомства.

За попередніми даними, учасники групи, використовуючи саморобні вибухові пристрої, влаштували вибух біля входу на станцію метро "Шулявська" і в житловому будинку на столичному Подолі.

Крім того, правоохоронці знешкодили один з пристроїв біля метро "Мінська" і на сортувальній станції після анонімного дзвінка.

Відзначається, що після першого вибуху організатори і виконавці терактів зажадали від СБУ, МВС, інших державних органів та ЗМІ перерахувати їм 50 біткоінів орієнтовною вартістю $500 000 на електронний гаманець із зашифрованим повідомленням у вигляді QR-коду.

"Правоохоронці ідентифікували власників і користувачів мобільних телефонів, місця їх перебування і проживання та автотранспорт, який використовувався для підготовки і здійснення терактів. У результаті оперативники встановили двох основних виконавців - саме вони готували, закладали і приводили в дію вибухові пристрої в різних районах столиці", - сказано в повідомленні.

У даний час проведено 15 обшуків за адресами проживання і перебування фігурантів, під час яких вилучено речові докази протиправної діяльності.

Двом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Також слідчими підготовлені клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше в Харківській області співробітники Служби безпеки України затримали чотирьох активних учасників злочинного угруповання "Князя", яке займалося здирництвом, рейдерством і навмисними вбивствами, а також мало значний вплив на представників органів місцевої влади.