RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Чоловік повернувся з заробітків і влаштував стрілянину під Херсоном - довелося викликати "копів"

Під Херсоном поліцейські затримали озброєного зловмисника, який скоював хаотичні постріли і поранив свого батька.

Про це повідомляє прес-служба поліції Херсонської області в Facebook.

Інцидент стався в селищі Велетенське Білозерського району. Чоловік відкрив стрілянину на території свого двору. Його батьки вмовляли сина кинути рушницю, але їм це не вдалося - він закрився в будинку. В результаті його батько отримав поранення в ногу. Постраждалого госпіталізували в лікарню і зараз його життю нічого не загрожує.

Про НП розповіла поліції сусідка, місцева жителька села. Вона зазначила, що чує звуки пострілів.

На місце прибули правоохоронці й затримали стрільця.

"Правоохоронці оточили територію для забезпечення безпеки громадян і недопущення сторонніх, а жителів навколишніх будинків евакуювали. Після майже години переговорів зі злочинцем поліцейським вдалося виманити його на вулицю, після чого він був затриманий КОРДівцями. Хочу підкреслити, що спецоперація пройшла без єдиного пострілу з боку працівників поліції, сам стрілець не постраждав. У нього вилучили зареєстровану гладкоствольну рушницю", - повідомив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін.

Зловмисником виявився 31-річний чоловік, який, за словами його матері, нещодавно повернувся із заробітків і почав поводити себе дивно, був агресивним. Батьки звернулися за допомогою і чоловік повинен був пройти обстеження.

Зараз встановлюються всі обставини події та мотиви, які змусили чоловіка стріляти. Він затриманий в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відкрито кримінальні провадження у ч.1 ст.115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України та ч.4 ст.296 "Хуліганство" КК України. Чоловікові може загрожувати до 15 років ув'язнення. Призначено проведення ряду експертиз, в тому числі судово-психіатричної.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпрі на ж/м Червоний Камінь відпочиваючих на пляжі налякали постріли. Як виявилося, невідомі в стані алкогольного сп'яніння стріляли по бляшаним банкам з пневматичної зброї.