RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

США атакував потужний тропічний шторм, є загиблі

Тропічний шторм Ісайяс обрушився на схід США, убивши не менше 6 осіб.

Про це пише видання ABC News.

Тропічний шторм Ісайяс обрушився з торнадо і безліччю опадів вчора, у вівторок, 4 серпня на східне узбережжя США в Північній Кароліні. Стихія призвела до повеней і пожеж, десятки людей залишилися без будинку.

Двоє людей загинули під час торнадо, що обрушився на парк трейлерів в Північній Кароліні. Ще одна людина загинула в Пенсільванії - автомобіль людини потрапив у воду і її віднесло вниз за течією. За словами влади, двоє інших загинули в результаті падіння дерев, які повалило штормом в Меріленді і Нью-Йорку, а шоста людина загинула в Делавері, коли на неї впала гілка дерева.

Перевернуті катера після урагану Фото: AP Photo / Gerry Broome)

За даними Національного центру ураганів, швидкість вітру була неймовірною - до 65 миль в годину (105 км на годину).

Коли Ісайяс мчав на північ, з'явилися загроза повені. Згідно з прогнозами, річка Скулкілл в Філадельфії рано вранці мала досягти рівня 15,4 футів (4,7 метра), що є найвищим рівнем за більш ніж 150 років.

До вечора вівторка річка таки вже вийшла з берегів в низинному Манаюнке, перетворивши Мейн-стріт з барами в канал кавового кольору.

Ісайя переключався між ураганом і силою тропічного шторму, під час того, як стікався до східного узбережжя. Підживлювався теплими океанськими водами, шторм отримав пізніше сплеск сили у вигляді урагану з сильними вітрами зі швидкістю 85 миль на годину (136 км/год) перед тим, як зійти на берег пізно ввечері в понеділок недалеко від Оушен-Айл-Біч, Північна Кароліна.

Фото: REUTERS

Його статус тропічного шторму зберігся, але ослаб, коли він попрямував на північ, до Канади, у вівторок ввечері.

Як писав "Апостроф", в Китаї сталася видовищна природна подія - блискавка влучила в хмарочос.