RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В центрі Бейрута лунають постріли, протестувальники захопили два міністерства

У Бейруті, де 8 серпня розпочався антиурядовий мітинг, який швидко перейшов в масові заворушення, учасники протесту увірвалися в будівлі міністерства закордонних справ і міністерства економіки Лівану.

Про це повідомляє місцевий телеканал Al Arabiya у Twitter.

Спочатку учасники заворушень взяли штурмом будівлю МЗС, слідом за ними увійшли військові. В руках у демонстрантів були плакати з написами "Бейрут - демілітаризоване місто" і "Столиця революції".

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в районі будівлі МЗС чути стрілянину. Кілька авто на парковці протестуючі підпалили.

За даними Червоного хреста, в ході заворушень в Бейруті постраждали понад 170 осіб.

Тисячі людей вийшли на мітинг з вимогою до уряду подати у відставку. Активісти, що виступили організаторами акції, вважають, що саме уряд несе відповідальність за економічні та політичні проблеми в Лівані, як і за вибух, через який постраждали більше чотирьох тисяч чоловік.

Нагадаємо, 4 серпня в Бейруті (Ліван) близько порту відбулося відразу кілька вибухів . Гуркіт від них було чути на відстані 20 кілометрів від міста. Вибух стався в місці розміщення складів в порту Бейрута.

В уряді Лівану повідомили, що потужний вибух в Бейруті викликали 2750 тонн аміачної селітри, що протягом шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки. Власник судна Rhosus (прапор Молдови) російський бізнесмен Ігор Гречушкін з Хабаровська кинув судно разом з командою в Бейруті восени 2013 року.