RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Чоловіка вкусив павук, і він ледь не позбувся ноги - наслідки жахнули навіть медиків

48-річний Ян Хамер з Біркенхеду (Велика Британія) мало не втратив ногу після того, як його під час роботи в саду вкусив павук. Його нога збільшилася в розмірі, а до лікарів чоловік потрапив з жахливою гнійною раною.

Про це повідомляє Mirror.

Чоловік почав підозрювати недобре, коли маленький пухир після укусу павука на його нозі почав заповнюватися гноєм, а він почав відчувати гострий біль у правій гомілці. Його терміново доставили у відділення невідкладної допомоги, оскільки його нога збільшилася в розмірах і у нього піднялася температура.

Чоловіка госпіталізували до лікарні Арроу Парк з інфекцією, викликаною проникненням бактерій в більш глибокі шари шкіри.

"У нього також був невеликий пухир на правої гомілки, - розповіла дружина Яна Хелен. - Він пробував приймати знеболюючі та антигістамінні препарати, але нічого не допомагало".

"Як звичайний чоловік, він подзвонив своєму терапевту тільки в понеділок. Йому прописали антибіотики, але до вечора пухир виглядав все гірше: більшим, червонішим і агресивнішим", - розповіла Хелен.

Чоловікові ставало все гірше, а до ранку вівторка у нього піднялася висока температура. Дружина і діти порадили Яну негайно відправитися до лікарні.

"Його нога почала роздуватися, а коліно і кісточка сильно опухли. Він провів дві ночі, приймаючи різні внутрішньовенні антибіотики, поки ми не знайшли потрібний для його інфекції", - розповіли медики лікарні Арроу Парк.

Якби інфекція поширювалася далі, Яну, можливо, довелося б ампутувати частину ноги. Однак все обійшлос - призначені ліки почали діяти на інфекцію, а температура впала.

"Ян все ще почуває себе недобре, але основна загроза нас обійшла", - розповіла дружина Яна Хелен.

Як повідомляв "Апостроф", на популярному українському острові Джарилгач жінку вкусив отруйний каракурт.