RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Єгора Крючкова затримали в США: хто він і чому його звинувачують у "зломі на мільйон"

У США затримали 27-річного росіянина Єгора Крючкова, якого підозрюють в організації змови з метою вчинення кіберзлочинів. Чоловіка, який в'їхав до країни за паспортом РФ та туристичною візою, відправили під арешт.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції США.

Повідомляється, що Крючков начебто намагався отримати доступ до комп'ютерної мережі компанії зі штату Невада з метою отримання даних. Для цього він планував виплатити мільйон доларів співробітнику компанії в обмін на безперешкодне запровадження шкідливого програмного забезпечення.

В Мін'юсті США повідомили, що минулого тижня на Крючкова вийшли співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР), він спробував залишити територію США. Зокрема, залишив штат Невада, звернувшись до свого знайомого із проханням купити йому квиток на літак.

Росіянина затримали у Лос-Анджелесі 22 серпня. Окружний суд центрального округу штату Каліфорнія відправив Крючкова під арешт.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня в Івано-Франківській області співробітники СБУ затримали всесвітньо відомого хакера під ніком Sanix, який на початку 2019 року привернув увагу світових фахівців з кібербезпеки, виклавши на одному з форумів оголошення про продаж бази з 773 мільйонами адрес електронної пошти і 21 мільйоном унікальних паролів.