RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На сході України продовжують бушувати лісові пожежі: свіжі фото і відео

У Харківській і Луганській областях вирують лісові пожежі, які вже наробили чимало лиха.

Про це повідомляє прес-служба ГСНС.

У Дворічанському районі під Харковом спалах стався на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі. Пориви вітру ускладнюють боротьбу з вогнем.

Нагадаємо, в селі Гороб'ївка згоріли 8 будинків, які розташовані поруч з лісом. Там почалася евакуація населення. На місці працюють 80 рятувальників і 13 одиниць техніки. Також задіяно пожежний потяг, пожежний літак АН-32П та 5 одиниць техніки лісгоспу.

Також лісові пожежі вирують і в Луганській області. Там загорілася суха трава, очерет і лісова підстилка біля села Болотене Станично-Луганського району. Займання сталося на площі близько 80 га.

Сильний вітер також викликає загрозу поширення вогню на населені пункти Болотене, Валуйське і смт Станиця Луганська.

До гасіння пожеж залучено 108 осіб та 17 одиниць техніки.

Також поблизу села Клугино-Башкирівка Чугуївської міськради на території Новомосковського лісового господарства виникло загорання лісової підстилки на площі близько 10 га.

Загрози населеним пунктам немає.

Як пишуть в Telegram-каналі Офісу президента, Володимир Зеленський зібрав термінову нараду з питання пожеж на сході країни.

"Вимагаю швидких реакцій на подібні події. У разі необхідності ми повинні організувати евакуацію всіх людей, думати перш за все про їхню безпеку. Все повинно бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння. А також вже повинні думати про виділення фінансування для покриття втрат. Не потім, а вже зараз", - сказав Зеленський.

Відзначають, що організовано оповіщення місцевого населення з метою можливої евакуації, проте люди від неї поки відмовляються.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 1 вересня на Донбасі в результаті вибуху отримав поранення пожежний ДСНС, який гасив пожежу на мінному полі.