RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Могли загинути люди: нові деталі і фото з місця НП на газопроводі під Києвом

В результаті вибуху через розгерметизацію газового трубопроводу високого тиску Уренгой-Помари-Ужгород, який стався в ніч на вівторок, 15 вересня, могли загинути багато людей.

Як повідомляє "Апостроф", про це пише заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй Facebook-сторінці.

"Сьогодні пізно вночі на Київщині сталася аварія магістрального газопроводу діаметром 1020 міліметрів. По ньому під тиском в 50 атмосфер кожну хвилину прокачувалися тисячі кубометрів газу", - нагадав він.

За словами Геращенко, дивом не сталося загоряння і вибуху газоповітряної суміші. Обійшлося без жертв і руйнувань.

Він згадав трагедію з вибухом, де проходили труби продуктопроводу Західна Сибір-Урал-Поволжя в 1989 році. Тоді поруч йшли потяги, їх від вибуху розкидало в різні боки. За офіційними даними, тоді загинуло 575 осіб, з них 181 дитина.

Також заступник міністра внутрішніх справ підкреслив, що "Укртрансгаз" має негайно зробити висновки з аварії, що відбулася, і провести технічне обстеження своїх трубопроводів.

Як повідомляв "Апостроф", на місці вибуху через розгерметизацію газового трубопроводу високого тиску Уренгой-Помари-Ужгород, який стався в ніч на вівторок, 15 вересня, біля селища Чабани на Київщині, утворилася величезна яма.