RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україні затримали кіберзлочинців, які вкрали у банку півтора мільйона

Кіберполіція викрила злочинців, які вкрали в банку понад 1,5 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба поліції в Facebook.

Банда із 5 осіб виготовляла дублікати банківських карт за допомогою скіммінгових пристроїв. Потім з цих карток зловмисники знімали гроші. Свою схему вони провели близько 4 тисяч разів.

Поліція затримала злочинців, які шкодили роботі банкоматів та завдали збитки банку. Вони встановлювали на банкомати камеру, щоб отримати пін-код карт, а також пристрій, що зчитує дані карт, в шатер картоприймача.

Правоохоронці провели 8 обшуків за місцем проживання злочинців. Там вони виявили і вилучили речові докази злочинів.

Учасникам угруповання пред'явили підозру за ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального злочину організованою групою), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками, обладнанням для їх виготовлення), по ст. 231 (незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну або банківську таємницю), ч. 3 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів отримання інформації), ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Максимальний термін покарання, який загрожує банді кіберзлочинців, - 12 років в'язниці з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві поліцейські управління протидії кіберзлочинів затримали 34-річного місцевого жителя, який продавав через інтернет товари протиепідеміологічного призначення, яких у нього не було.