RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Названо головні версії виникнення лісових пожеж на Донбасі

В Офісі генпрокурора назвали основні версії, які розглядають правоохоронці під час розслідування масштабних лісових пожеж, що спалахнули в Луганській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу генпрокурора.

30 вересня 2020 року у Луганській області зафіксували 146 пожеж, вже локалізовано та ліквідовано 116 пожеж, на 30-ти ділянках займання працюють підрозділи рятувальників. Орієнтовна площа охоплених вогнем територій складає понад 11 тис. гектарів. Станом на 19:00 1 жовтня 2020 року кількість загиблих внаслідок пожеж збільшилася до 11 осіб, 17 мешканців області постраждали, їх з опіками та отруєнням чадним газом доправили до лікарень.

За фактами масштабних пожеж у районах Луганської області відкрито сім кримінальних проваджень, які повинні встановити причини займання лісових масивів та житлового сектору прилеглих населених пунктів.

"Попередня правова кваліфікація – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі та інші тяжкі наслідки (ч. 1, 2 ст. 270 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Також в Офісі генпрокурора назвали інші версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.

Як повідомляв "Апостроф", в районі Сєвєродонецька через пожежі евакуюють місцеве населення.

Також під час масштабних лісових пожеж, які охопили кілька районів Луганської області, було знищено вогнем контрольно-пропускний пункт "Станиця Луганська".