RU  UA

Пожежа на КПВВ "Станиця Луганська": що там відбувається зараз

Основні осередки вогню відступили від КПВВ "Станиця Луганська", який постраждав унаслідок масштабних пожеж на Донбасі. Пункт пропуску залишається закритим.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі Апостроф Live.

"Завдячуючи роботі пожежних розрахунків ДСНС та нашим військовослужбовцям, вдалося не допустити перекидання вогню на сам контрольний пункт в’їзду-виїзду, де здійснюються контрольні операції. В той же час вогнем були пошкоджені окремі об’єкти в сервісній зоні. Зокрема, згоріло приміщення, де знаходилися представники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Однак не допущено перекидання вогню та знищення навісів, де люди могли очікувати на проходження контрольних операцій через лінію розмежування", - зазначив Демченко.

Ситуація із перетином лінії розмежування залишається досить складною. До вчорашнього дня КПВВ "Станиця Луганська" був єдиним пунктом пропуску, який працював на щоденній основі.

"На інших напрямках навпроти КПВВ "Мар’їнка" та "Новотроїцьке" бойовики не здійснюють щоденний пропуск людей. Відбувається лише пропуск громадян навпроти "Новотроїцького" в понеділок та п’ятницю", - наголосив представник ДПСУ.