RU  UA

Пожежі в Луганській області: полум'я знищило понад 20 тисяч гектарів

Вже п’ятий день поспіль вирують масштабні пожежі у Луганській області: палають ліси та будинки. Полум’я знищило понад 20 тисяч гектарів земель.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 14:00.

Після пожежі, яка минулого тижня охопила КПВВ "Станиця Луганська", пункт пропуску поновив роботу. Після відкриття о дев’ятій годині ранку він пропрацював менше години, оскільки бойовики заблокували перехід на окуповану територію.

Станично-Луганський район області найбільше постраждав від лісових пожеж. Складна ситуація склалася і в Новоайдарському та Сєвєродонецькому районах. Через пожежу в зону ураження потрапило 32 населених пункти. Саме ці прифронтові райони зараз перебувають у полі особливої уваги рятувальників.

У ліквідації пожежі задіяні більше двох з половиною тисяч людей. Полум’я гасять не тільки наземною технікою, але й з неба: рятувальники задіяли пожежну авіацію, зокрема літаки Ан-32П і вертольоти Мі-8. Протягом одного дня пілоти злітають півтори сотні разів та поливають водою осередки займання.

За останніми даними, жертвами страшної пожежі стали 11 людей, 18 осіб постраждали, серед них троє рятувальників. Понад півсотні місцевих жителів довелося евакуювати.

За фактом масштабних пожеж на Луганщині правоохоронці відкрили вже 10 кримінальних проваджень. Поліція розглядає чотири версії займання: обстріли бойовиків, умисний підпал, загоряння трави через посуху та необережне поводження з вогнем.