RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Справа Шеремета: активісти блокують в Києві виїзд з суду, почалися сутички

Шевченківський районний суд Києва продовжив на 2 місяці утримання під вартою обвинуваченому у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку. Крім цього продовжено цілодобовий домашній арешт для Юлії Кузьменко та особисті зобов'язання для Яни Дугар.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ще до початку засідання біля будівлі суду зібралися активісти, друзі і знайомі підозрюваних, щоб підтримати їх.

Між активістами та силовиками відбулися сутички.

Після оголошення суду стало знову "гаряче".

"Національна гвардія, разом з поліцією, намагаються відтіснити людей, які прийшли підтримати Ріфмастера", - повідомили в групі "Київ оперативний" в Facebook, опублікувавши фото.

Також в соцмережах повідомляють про блокування виїзду з суду: "Дегтярівська 31а, люди машинами блокують виїзд з суду. Хто в Києві і має можливість - підтягувайтесь, люди хочуть нарешті витягнути Ріфмастера на свободу".

"Поліція пригнала евакуватор щоб забрати авто, яке стоїть на в‘їзді до суду", - написав в Twiter активіст Сергій Стерненко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що слідство у справі Шеремета вважає, що організатори вибрали на роль його виконавців людей гуманних професій, щоб ніхто не міг подумати, що музикант, дитячий хірург і військова медсестра здатні піти на злочин.