RU  UA

Музиканта, лікаря і медсестру обрали спеціально, щоб не викликати підозри - Геращенко про справу Шеремета

Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета вважає, що організатори вибрали на роль його виконавців людей гуманних професій, щоб ніхто не міг подумати, що музикант, дитячий хірург і військова медсестра здатні піти на злочин.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Спілкуючись з представником датського комітету, колишнім прокурором, яка приїжджала в Україну, я запитав в неї: чи є професія, причетність до якої гарантує, що людина не здатна вчинити злочин. На що вона відповіла, що ні. Тому те, що ці особи є дитячим лікарем, співаком та медсестрою, не є жодним підтвердженням того, що вони не могли скоїти вбивство", - заявив Геращенко.

За словами Геращенка, організатори вбивства Павла Шеремета спеціально підібрали людей гуманних професій для скоєння злочину.

"Одна з думок слідства - це те, що замовники та організатори вбивства Павла Шеремета саме так підбирали виконавців вбивства, щоб ні в кого навіть не могла виникнути підозра, що вони можуть бути причетні. Ви що? Вони ж герої! Саме в цьому і полягає трагедія цієї ситуації. Цей злочин, на думку наших фахівців, є найбільш ретельно підготовленим за всю історію незалежної України", - заявив Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", 11 серпня з СІЗО відпустили лікаря Юлію Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Додамо, що 12 серпня Київський апеляційний суд залишив під арештом ветерана війни Андрія Антоненка, підозрюваного у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

До слова, 13 липня Київський апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід одній з підозрюваних в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета: з Яни Дугарь зняли електронний браслет і дозволили пересуватися країною.