RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​На значному хабарі спіймали одіозного топ-чиновника, який працював в СБУ: фото

Співробітники ДБР спіймали на хабарі одного з керівників Державної фіскальної служби України Романа Неговелова.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Чиновник вимагав від керівника фармацевтичного підприємства за повернення вилучених під час обшуку документів і закриття кримінального провадження заплатити йому 200 тисяч доларів.

Правоохоронці затримали Неговелова "на гарячому". Він отримував першу частину хабара в розмірі 100 тисяч доларів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

За інформацією телеграм-каналу Дон Кіхот, кримінальне провадження, за закриття якого повинні занести 200 тис. доларів, перебуває у провадженні ГУ ДФС в м.Києві. Зазначена сума повинна піти керівнику Кононенку С. Але він, разом зі своїм підлеглим Мунтяном вирішили прикрити себе і використовувати Неговелова.

У той же час народний депутат від партії "Голос" Олександра Устінова пише на своїй Facebook-сторінці, що Роман Неговелов "все життя в економічній контррозвідці главку СБУ займався фармацевтичним бізнесом, вимагаючи з тих хабарі".

“Це так звана команда Семочко (ну того, в якого в родичів російські паспорти), разом із Миколою Беззубенком (СБУшник-мільйонер), який зараз велика шишка в СБУ і, кажуть, дуже наближений до Баканова. А потім переметнувся до ОП”, - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Служби безпеки України викрили масштабну корупційну схему на регіональній митниці в Луганській області. Щорічно митники брали хабарі на 5 мільйонів гривень.