RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко звільнив скандального заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що звільнив першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочко.

Про це він сказав, відповідаючи на питання "Апострофа".

"У п'ятницю, перший заступник глави Служби зовнішньої розвідки, генерал Семочко був звільнений", - сказав президент.

Як повідомляв "Апостроф", 6 квітня президент України Петро Порошенко провів зустрічі з представниками громадських організацій. Порошенко пообіцяв, що в найближчі дні звільнить Семочко з посади заступника керівника Служби зовнішньої розвідки.

Раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про добробут першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко. Його сім'я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $ 8 млн, а родичі мають російські паспорти.

За даними ЗМІ, родичі Семочко постійно "курсують" між Києвом і включеним Кримом. На початку грудня контррозвідка підтвердила, що дружина і дочка Семочко мають російське громадянство. НАБУ відкрило кримінальну справу проти Семочко за статтею "незаконне збагачення".

Пізніше СБУ відкрила кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Сам Семочко заявив, що не має відношення до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.