RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Уже мав судимість: деталі біографії одного з терористів, які влаштували бійню в Відні

Одним із терористів, які 2 листопада влаштували теракт у Відні, і який був убитий поліцейськими, виявився 20-річний чоловік з подвійним громадянством Австрії і Північної Македонії. Він був озброєний автоматом Калашникова і мачете.

Про це заявив під час свого виступу в ефірі німецького телеканалу Welt у вівторок, 3 листопада, глава МВС країни Карл Нехаммер.

"Терорист був озброєний укороченим автоматом Калашникова, гвинтівкою, мав ще одну одиницю вогнепальної зброї і мачете", - сказав Нехаммер.

За словами чиновника, злочинець вже мав судимість за спробу участі в "джихаді" і намагання долучитися до терористичного об'єднання" Ісламська держава ".

"Тоді його засудили до 22 років ув'язнення, але його випустили раніше терміну", - сказав глава МВС.

Як відомо, стрілянина сталася в Відні увечері понеділка, 2 листопада, неподалік площі Шведенплатц поблизу головної синагоги міста Штадттемпель. Канцлер Себастьян Курц заявив, що правоохоронці розцінюють подію як теракт.

В результаті нападу загинули не менше чотирьох осіб. Також відомо, що терористів було декілька, один з них застрелений поліцією.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували кадри нападу озброєного терориста на випадкового перехожого в центрі Відня.