RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Загинув середній обласний центр: названо моторошне число жертв ДТП в Україні

В Одеській області 15 листопада зіткнулися Mercedes Sprinter і Toyota Hiace. Аварія забрала життя двох людей, ще четверо отримали травми. Всього ж за час незалежності в Україні в ДТП загинули понад 170 тисяч осіб, ще понад мільйон отримали травми.

Як пише "Україна 24", про це розповів радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Михайло Апостол.

За 10 місяців 2020 року жертвами ДТП стали 2843 українця.

"Цифри дуже страшні, я можу озвучити ще страшніше цифри, про які ніхто не говорить. Понад 170 тисяч загинули за час незалежності і 1,2 млн травмовані. Уявіть собі - середній обласний центр загинув і місто-мільйонник травмованих", - сказав Апостол.

На думку радника Авакова, поліпшити ситуацію можна лише посиленням законодавства.

"Я думаю, тільки прийняття дуже жорсткого законодавства і покарання може виправити ситуацію. Для порушників повинна бути незворотність покарання - щонайменше 5 років ... Незворотність покарання має встановлювати комісія, яка спільно вийде на це ДТП - представники поліції, експерт, прокурор, представники страхової компанії і представник ДСНС", - резюмував Апостол.

Як повідомляв "Апостроф", в Хмельницькій області 12 листопада в аварію потрапила сім'я з маленькими дітьми, в ДТП загинуло двоє людей, ще четверо були госпіталізовані.