RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Намагався сховатися в Росії: прикордонники затримали банківського афериста, фото

В Сумській області прикордонники затримали громадянина іншої держави, який перебував в міжнародному розшуку за скоєння злочинів у банківській сфері.

Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби.

43-річний чоловік намагався перетнути кордон України з Росією в пункті пропуску "Бачівськ" на автомобілі марки Renault.

Під час перевірки документів прикордонники Сумського загону встановили, що громадянин Німеччини перебуває у міжнародному розшуку. Іноземця одразу затримали та про це повідомили Укрбюро Інтерполу в м. Київ.

За інформацією співробітників Інтерполу, чоловік дійсно перебуває у розшуку в Німеччині і підозрюється у відмиванні грошей та банківському шахрайстві.

"Німець прибув в Україну в кінці минулого року, а у розшук його оголосили близько 6 місяців тому. Увесь цей час він знаходився в Україні та, ймовірно, надалі місцем свого переховування вирішив обрати територію РФ", - йдеться в повідомленні.

Наразі громадянина Німеччини передано представникам Національної поліції, які займуться його екстрадицією до Німеччини для притягнення до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв "Апостроф", під час перетину державного кордону затримано колишнього начальника одного із територіальних підрозділів ГУ МВС України у Львівській області, який з 2013 року перебував у міжнародному розшуку. Посадовця підозрюють в одержанні понад 135 тис грн неправомірної вигоди та зловживанні владою, він сім років переховувався за кордоном.