RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Чехії винесли жорсткий вирок найманцю бойовиків на Донбасі

Громадянин Чехії Павел Кафка отримав термін у в'язниці після того, як воював на Донбасі на боці російсько-окупаційних військ "Л/ДНР".

Про це у своєму Facebookповідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

За словами дипломата, спочатку суд призначив Павелу Кафці три роки умовного покарання.

Але потім справа була розглянута Празьким Верховним судом, який замінив йому умовний термін на реальний.

"І вирок – остаточний. Тепер П.Кафка матиме три роки у в’язниці, щоб подумати, чи справді цей «рускій мір» був того вартий", - зазначив Євген Перебийніс у Facebook.

Павел Кафка зізнавався, що у соцмережах побачив заклик приєднуватися до російсько-окупаційних військ, тому зробив російську візу та відправився воювати на Донбас.

У суді чоловік розповідав, що нібито допомагав безхатченкам та працював у лікарні, однак сторона обвинувачення довела, що Павел Кафка брав участь у реальних боях проти сил АТО у 2015-2016 рр.

"Таких «героїв» у Чехії ще кілька десятків. Більшість з них продовжують переховуватися на Донбасі. Проте важливо, що чеські правоохоронці і суди поступово, але цілеспрямовано так чи інакше притягають їх до відповідальності. Переконаний, що рано чи пізно всі вони за свої злочини опиняться на лаві підсудних", - підсумував дипломат.

Раніше ми розповідали, що в окупованому Донецьку жорстко побили активіста "руського міру" та залишили біля міського ставка з мішком на голові.