RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Знайшли з мішком на голові: в Донецьку побили активіста "русской весны"

У п'ятницю, 4 грудня, в Донецьку викрали прихильника бойовиків ДНР і активіста "російської весни" Сергія Куца.

Про це повідомляє "Новоросія".

За словами дружини Куца Марини, чоловіка не було всю ніч, а на ранок його знайшли з мішком на голові біля другого міського ставка.

Сам же чоловік розповів, що його оглушили електрошокером і доставили в невідоме місце.

"Всю ніч в пластикових наручниках протримали в якомусь підвалі. Хто були ці люди, я не знаю, оскільки на голову мені наділи мішок. Їх цікавило два питання: хто допомагає мені в Росії і чи усвідомлюю я свою нібито "підривну" діяльність проти ДНР? Я їм казав, що все це чиста брехня. Ніякої діяльності я не веду і ніколи не вів проти республіки, оскільки є активним учасником "русской весны" і депутатом "Верховної ради" ДНР (перше скликання). Вранці мене викинули поблизу міського ставу з мішком на голові", - сказав чоловік.

Відзначимо, що Куцу відмовили в отриманні російського громадянства, він подав до суду.

"Активіста "російської весни" Сергія Куца, який своїми руками в 2014 будував в Донецьку "русский мир", викрали, били електрошокером і всю ніч тримали в гаражі за те, що він скаржився в Росію на свавілля в Донецьку. Не бандерівці викрали, а друзі по ДНР", - прокоментував журналіст Денис Казанський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ватажок бойовиків і колишній "міністр державної безпеки ДНР" Олександр Ходаковський назвав стратегію бойовиків щодо місцевого населення ОРДО, за допомогою якої тримають під контролем людей.