RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Бойовики на Донбасі обстріляли позиції ЗСУ: поранено двох українських бійців

У суботу, 12 грудня, проросійські бойовики на Донбасі в порушення існуючих домовленостей про припинення вогню здійснили три обстріли позицій українських військових. Двоє українських воїнів отримали поранення.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці штабу Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Російські окупанти у суботу тричі відкривали вогонь по позиціях українських захисників, які тримають оборону на Донбасі. Так, противник обстріляв позиції українських військових поблизу Луганського та Водяного з автоматичних станкових гранатометів. Також російсько-окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів ООС зі стрілецької зброї в районі населеного пункту Золоте-4.

Двоє українських військовослужбовців отримали легкі поранення, їм оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників на даний час задовільний.

Повідомляється, що у відповідь на зухвалі дії російських бойовиків підрозділи ООС відкрили вогонь у відповідь.

Про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що проросійські бойовики підсилюють передові позиції на окупованих територіях на сході України. Залучається максимальна кількість особового складу до бойової підготовки, стягується військова техніка.