RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Україні вилучили рекордну партію небезпечного "дипломатичного" вантажу - коштує мільярди: фото і відео

Служба безпеки України попередила контрабанду рекордної партії героїну, яку намагалися вивезти до країн Євросоюзу члени транснаціонального організованого злочинного угруповання з числа громадян Туреччини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

В контейнері судна, яке прибуло до Одеського морського торгівельного порту у грудні минулого року, серед продуктів харчування виявили 1035 кг героїну, підготовленого до транспортування. Вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку становить понад 2,3 мільярди гривень.

За результатами проведених заходів оперативники СБУ затримали трьох іноземців під час фасування наркотиків в орендованих складських приміщеннях. Надалі наркоділки планували переправити героїн до країн Євросоюзу нібито під виглядом дипломатичного вантажу. Цього ж дня у Львові було затримано громадянина Туреччини – одного з організаторів наркотрафіку.

Співробітники СБ України задокументували протиправну діяльність всіх учасників вказаного наркоугруповання.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників, задіяних у наркобізнесі. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину.

Як повідомляв "Апостроф", 19 грудня в одеському морському порту "Південний" було припинено контрабанду партії кокаїну з Еквадору. При цьому українські силові відомства опублікували різні дані про кількість вилученого наркотику.