RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

На Донбасі прогримів потужний вибух в квартирі одного з ватажків ЛНР: з'явилися подробиці

В окупованому Луганську у середу, 6 січня, прогримів вибух у квартирі так званого глави "народної міліції" ЛНР Яна Лещенка. Бойовик отримав опіки, його госпіталізували до лікарні.

Про це повідомляє російське видання "Інтерфакс".

Вибух стався в квартирі однієї з багатоповерхівок в Луганську близько 1-ї години ночі у середу. В результаті вибуху в трьох вікнах квартири вибило скло, пошкоджено стіни та під'їзд.

За інформацією ЗМІ, Лещенко під час вибуху отримав опіки, його життю нічого не загрожує.

"У нього опіки, але життю ніщо не загрожує. Госпіталізовано", - повідомляє джерело видання.

Слідчі ЛНР заперечують версію про замах на Лещенка.

"Основна версія - вибух газу. Версія замаху не розглядається", - заявили в окупаційній адміністрації Луганська.

Тим часом в мережі повідомили, що вибух у начальника "народної міліції" ЛНР пов'язаний з перерозподілом ринку фальсифікованого алкоголю і тютюнових виробів.

"Лещенко контролює поставки дешевого спиртного і контрабандних сигарет. До речі, військові роблять все можливе, щоб це виглядало максимально непублічно, хоча перший витік інформації був від них. А товариші з МВС вже готують побутову версію про вибух", - повідомили в Telegram-каналі "Луганский инсайд".

Як повідомляв "Апостроф", в окупованій Горлівці на заводі "Енергомаш" сталося кілька потужних вибухів, в результаті яких знищено зенітно-ракетні комплекси "Оса-АКМ" та боєприпаси до них. Також загинули 12 російських військовослужбовців, в тому числі майор ЗС РФ.